Hojicha & Matcha Pound Cake

zaterdag 21 november 2020

Deze hojicha & matcha cake is heerlijk boterig en zacht! De cake word meestal gemaakt in een vanille smaak of met cacao, mijn versie met hojicha en matcha is nog lekkerder. Een echte aanrader als je trek hebt in een cake die net ietsje anders is.
Hōjicha is geroosterde groene thee, deze thee wordt geroosterd in een porselein pot. De meeste Japanse thee word gestoomd! Door het roosteren heeft de thee een intense notige geur-en smaak en persoonlijk is het een van mijn favorieten. Wat ook fijn is, is dat deze thee weinig cafeïne bevat.

Hoe kom je aan matcha of hojicha in Nederland? De meeste toko's in Nederland hebben beide wel. Is er geen toko bij je in de buurt? Dan zou je op Amazingoriental of TheOrientalShop kunnen kijken!

Ingrediënten

160 gram ongezouten boter
160 gram suiker
4 eieren
60 ml hojicha thee - lang laten trekken, zodat het een sterke smaak heeft
200 gram patentbloem
20 gram matcha poeder
10 gram hojicha poeder
1 theelepel bakpoeder
 

Bereiding

1. Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng de zachte boter totdat je een gladde massa hebt. Daarna kan je de suiker toevoegen, klop het tot een geheel.
3. In een aparte kom, breek je de 4 eieren en klop je ze samen totdat het een gladde substantie heeft.
4. Terwijl de mixer aan het kloppen is voeg je beetje voor beetje de eieren mix toe aan de boter en suiker, zorg ervoor dat het eerst opgenomen is in het geheel voordat je meer ei eraan toevoegt.
5. Zeef de bloem, bakpoeder, matcha, hojicha poeder door de mix. Voeg erna de hojicha thee toe.
6. Met een spatel schep je rustig het geheel door elkaar, totdat je een mooie egale massa hebt. Als je een kleine marble in je mengsel hebt, is het leuk om dit zo te laten.
7. Voeg het mengsel toe aan een ingevet cake blik, bak het hierna voor 50 minuten. Na 20 minuten, haal je de cake eruit en snij je op de bovenkant een rechte lijn door 80% van de cake. Hierdoor krijg je die mooie "crack" op de bovenkant!

 Laat de cake goed afkoelen en geniet ervan tijdens een kopje koffie of thee!

Een reactie posten

forestminimalist © . Theme by STS.