Vegan Matcha koekje voor 1 persoon

woensdag 18 november 2020

Ook zo gek op matcha én koekjes? Soms heb je zin in een koekje, maar geen zin om een hele batch te bakken.. look no further! Dit koekje is volledig vegan, heerlijk zacht van binnen en makkelijk en snel te maken.

Ingrediënten

  • 10 gram vegan boter ongezouten - kamer temperatuur
  • 15 gram patent tarwebloem
  • 5 gram matcha
  • 6 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel soja melk
  • snufje zout

Bereiding

1. Meng de zachte boter en suiker samen, totdat je een gladde massa hebt.

2. Zeef de bloem en matcha, voeg deze daarna met het snufje zout aan het mengsel toe.

3. Rol het deeg tot een balletje en leg het in de koelkast voor minimaal 30 minuten. Hierdoor word het koekje nog lekkerder!

4. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met een bakmat. Ik gebruik zelf een siliconen bakmat van Silikomart. Bak het koekje 12 minuten.

5. Wacht tot het koekje volledig afgekoeld is voordat je toetast.. bon appetit!

Een reactie posten

forestminimalist © . Theme by STS.